Ecuador - Galapagos Island Hopping (4 dagen)

Verken de indrukwekkende Galapagos eilanden

Een bezoek aan de Galapagos eilanden is als een verkenning in een grote dierentuin zonder hekken. Reuzenschildpadden, zeeleeuwen, leguanen, Galapagos pinguins en vele vogelsoorten laten zich zonder angst bekijken. Of je wandelt, snorkelt of met de boot vaart, alles is puur genieten.

Belangrijk: om deel te kunnen nemen aan deze reis:
- dient de heenvlucht ten laatste om 10u in Baltra aan te komen
- mag de heenvlucht ten vroegste om 11u te vertrekken

Deze reis à la carte!
4 dagen vanaf € 1480

Reisschema

Prijzen/persoon

€ 1940  
€ 1580  
€ 1580  
€ 1480  
€ 1480  

Hoogtepunten

 • geniet van een spectaculaire wandeling op het Noord Seymour eiland
 • het indrukwekkende landschap van Bartolome eiland
 • snorkelen tussen zeedieren in het turkoise water van de Plazas eilanden
 • bezoek aan het Charles Darwin Research Station
 • bewonder de reuzeschildpadden en mooie natuur

Deze uitbreiding wordt gecomineerd met


1

Dag 1: Quito/Guayaquil - Baltra - Puerto Ayora

We nemen een vlucht van Quito of Guayaquil naar de luchthaven van Baltra vanwaar onze gids ons naar Puerto Ayora begeleidt. Onderweg houden we halt om de prachtige natuur en de reuze landschildpadden te bewonderen. We lunchen terwijl we genieten van een prachtig uitzicht. In de namiddag bezoeken we Tortuga Bay dat bekend is omwille van zijn zeer mooie zandstranden.
Hotel Santa Fe is gelegen in Puerto Ayora op het eiland Santa Cruz en biedt 8 comfortabele kamers in het centrum van de stad.
Santa Fe Hotel
middagmaal en avondmaal

23

Dag 2-3: Bartolome, Seymour, Santa Fe of Plazas islands

Na het ontbijt gaan we samen met onze gids naar de aanlegsteiger waar onze trip zal starten. Het middagmaal is voorzien aan boord van het kleine jacht. In de namiddag keren we terug naar de haven. Afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen bezoeken we per dag één van de volgende eilanden: 
Noord Seymour eiland
Dit eiland is een spectaculaire plaats om te wandelen, te zwemmen en te snorkelen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn groene zeeschildpadden, fregatten, domoren, meeuwen, haviken en de bekende Galapagos haaien. 
Bartolome eiland
Bartolome heeft het meest aantrekkelijke landschap van de archipel. Dit eiland is het meest gefotografeerde van alle Galapagos eilanden. We genieten van een spectaculair uitzicht over de twee prachtige baaien en bewonderen de fascinerende vormen van lava- en vulkanisch gesteente. 
Plazas eilanden
Twee langgerekte eilanden in de archipel van de Galapagos eilanden. Het turquoise water staat in briljant contrast met het witte zand en zwarte lava van de kust. Het is een prachtige plek om het zeeleven, waaronder manta’s, te bestuderen en een ideale plaats om te snorkelen. 
Santa Fe eiland
Dit eiland wordt ook wel het Barrington Eiland genoemd, naar admiraal Samuel Barrington. Het is een klein eiland van ongeveer 24 km². Santa Fe eiland ligt in het midden van de archipel en is geologisch één van de oudste eilanden; zo zijn er vulkanische rotsen van maar liefst 4 miljoen jaar oud gevonden. De vegetatie van het eiland wordt gekenmerkt door struiken, Palo Santo bomen en een grote verscheidenheid aan vijgencactussen.

Santa Fe Hotel
ontbijt, middagmaal en avondmaal

4

Dag 4: Santa Cruz - Baltra

In de vroege ochtend bezoeken we het Charles Darwin Research Station waar verschillende soorten reuzeschildpadden in gevangenschap leven. We leren meer over de verschillende groottes en leeftijden van deze schildpadden en krijgen uitleg over de eilanden waar deze dieren oorspronkelijk vandaan komen. Verder komen we alles te weten over de voortdurende pogingen voor de instandhouding van deze prachtige schildpadden. Hierna rijden naar de luchthaven van Baltra vanwaar we terug naar Quito of Guayaquil vliegen.
ontbijt

Dit zijn de accommodaties die we selecteerden voor deze reis.
Afhankelijk van de beschikbaarheid wijken we eventueel uit naar een gelijkwaardige accommodatie. Uiteraard kunnen deze nog gewijzigd worden naar jouw wensen, bij ons blijft het altijd à la carte!

Santa Fe Hotel
Puerto Ayora - 2 nachten
 
Wat is er wel en niet inbegrepen in onze prijzen?
Om goed te kunnen vergelijken, hebben we de prijzen voor al onze voorbeeldrondreizen op dezelfde manier samengesteld. Hieronder een duidelijke opsomming. De prijzen zijn indicatief, de uiteindelijk prijs van een rondreis kan dus lager of hoger zijn. Dit is sterk afhankelijk van de periode, wisselkoers van de lokale munt, prijswijzigingen in binnenlandse vluchten, het reisgezelschap en specifieke wensen. Daarom dat wij steeds à la carte werken!

Inclusief

 • alle overnachtingen
 • maaltijden zoals vermeld in de rondreis
 • de excursies beschreven in het programma
 • transfers van en naar de luchthaven
 • gids en/of chauffeur

Exclusief

 • de heenvlucht van de eerste dag en terugvlucht op de laatste dag
 • persoonlijke onkosten
 • optionele excursies
 • fooien voor gids en/of chauffeur

Algemeen

Geld

In Ecuador is de munteenheid de Amerikaanse Dollar. 1 euro heeft de waarde van 1.12 Amerikaanse Dollar (USD). Gelautomaten zijn zowel in grote als kleine steden beschikbaar. In restaurants en winkels is het niet erg gebruikelijk om met een creditcard te betalen.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomermaanden is het in Ecuador 7 uur vroeger. In de winter bedraagt dit tijdsverschil slechts 6 uur.

Elektriciteit

De netspanning in Ecuador is 110V. Een wereldstekker is zeer nuttig om mee te nemen daar de stopcontacten verschillen van de onze.

Telefoon

De landcode van Ecuador is +593. Mobiele telefoons werken op een andere bandfrequentie dan in België. Alleen als je over een triband gsm beschikt, heb je kans dat je gsm ter plaatse zal werken. Een ander alternatief zijn de telefoonhokjes. Deze vind je in elk dorp en elke stad. Telefoonhokjes lenen zicht perfect uit om even naar het thuisfront te bellen. Om naar Europa te bellen, schommelen de tarieven tussen $0.06 en $060 per minuut. Dit is vaak veel goedkoper dan vanuit een hotel te telefoneren.

Internet

Zelfs in de kleinere steden in Ecuador zijn er vele internetcafés waar er –al dan niet betalend- gesurft kan worden. Hotels en restaurants bieden vaak gratis WiFi aan.

Transport

De bus is een populair vervoermiddel in Ecuador. Voorzie steeds voldoende en gepast klein geld. Ook de taxi is een relatief goedkoop vervoermiddel (voor kortere afstanden). Op bijna elke hoek van de straat in grote steden, staat er wel een taxi te wachten.

Visum

Om naar Ecuador te reizen heb je geen visum nodig indien je maximum 90 dagen in het land verblijft. Een internationale reispas volstaat als je vanuit de Europese Unie reist. Bij het binnenkomen van het land moet deze wel nog minstens 6 maanden geldig zijn.

Gezondheid

Inentingen

Hoewel er geen verplichte inentingen of vaccinaties zijn om naar Ecuador te reizen, is het toch aangeraden je te vaccineren tegen Gele Koorts, DTP en Hepatitis A. Ook tabletten tegen Malaria worden vaak aangeraden, maar zijn niet verplicht.

Ziekenhuizen en dokters

In de grote steden zijn de ziekenhuizen van goede kwaliteit. Eens je naar een ziekenhuis gaat in kleinere steden, neemt de kwaliteit sterk af. In het geval dat je ernstig ziek wordt, is het aan te raden gebruik te maken van een ziekenhuis in een grote stad.

Klimaat

Klimaat

Aangezien de hoeveelheid gebergte in Ecuador, kunnen we het land in twee klimaatzones opdelen. In de hoger gelegen gebieden schommelt de temperatuur tussen de 5 en 20 graden. In de lagergelegen gebieden is deze temperatuur heel wat hoger: rond de 30 graden. Op de Galapagos Eilanden kunnen we genieten van een verfrissende zeelucht. Temperaturen schommelen hier tussen de 20 tot 30 graden. Het noordwestelijke deel van Ecuador bevat een tropisch klimaat. Het zuidelijkere deel kan worden omschreven als subtropisch klimaat. In de periode februari t.e.m. mei valt de meeste neerslag.

Beste reistijd

Van juni t.e.m. september is de beste periode om te reizen in Ecuador. Je vermijdt er niet alleen het regenseizoen dan, ook heb je de beste kans op aangename temperaturen.

Cultuur

Religie

Ruim 95% van de bevolking is rooms-katholiek. De Indiaanse bevolking van Ecuador voegt bij deze geloofsovertuiging haar traditionele pre-Colombiaanse rituelen toe.

Taal

De officiële taal in Ecuador is het Spaans. In het Amazonegebied worden er nog andere inheemse talen gesproken.

Handig om weten

Gewoontes

In Ecuador is het middagmaal – de almuerzo - de belangrijkste maaltijd van de dag. Bij vele restaurants krijg je bij een lunch vaak een voorgerecht, doorgaans een vullende soep en een uitgebreid hoofdgerecht. Geroosterde cavia is een delicatesse dat stamt uit het Inca-verleden.

Overige weetjes

 • In restaurants en bars is het de gewoonte om een fooi van 5 tot 10% te geven. Ook taxichauffeurs en andere dienstverleners verwachten een kleine bijdrage.
 • Het is raadzaam om geen kraantjeswater te drinken
 • De prachtige natuur leent zich uit om adembenemende foto’s te nemen. Ook de Indiaanse bevolking is erg in trek bij toeristen om te fotograferen. Sommigen inwoners gaan echter niet graag op de foto, of vragen hier geld voor.
 • Het is aan te raden luchtige kledij met lange mouwen mee te nemen. Bij zonsopgang en –ondergang zijn de muggen erg actief. Een muggen-werend middel is geen overbodige luxe.