Peru familie ervaring (14 dagen)

Met de kinderen naar de Machu Pichu

Deze zeer afwisselende reis laat de volledige familie genieten van de absolute hoogtepunten van Peru. Zowel de bekendste steden, als de magische Machu Pichu en de dierenwereld van het regenwoud komen aan bod.

Deze reis à la carte!
14 dagen vanaf € 2280

Reisschema

Prijzen/persoon

€ 2400  
€ 2330  
€ 2280  
€ 2280  

Hoogtepunten

 • cruise naar de Ballestas eilanden
 • buggytour en sandboarden door de hoge Huacachina duinen
 • vlucht over de spectaculaire Nazcalines
 • bezoek aan het Santa Catalina Monastery
 • chocolade Workshop in Cusco
 • ontdekking van de magische Machu Picchu
 • activiteiten in het regenwoud vanuit een amazone lodge

1

Dag 1: Aankomst in Lima

Na aankomst in Peru rijden we samen met onze gids, die ons uitleg over onze reis zal geven, naar ons hotel.
Hostal Buena Vista

2

Dag 2: Lima nacht tour

Vandaag verkennen we de hoofdstad Lima op eigen houtje. In de late namiddag ontmoeten we onze gids die ons meeneemt voor een avontuurlijke tocht door Lima ‘by night’. Deze panoramische tour toont ons het historische stadscentrum met zijn prachtige houten balkons. Verder zien we mooi verlichte overheidsgebouwen en het waterpark met zijn speels verlichte waterfonteinen.
Om de dag af te sluiten, maken we kennis met het Peruviaanse eten tijdens een folkloristische voorstelling.
Hostal Buena Vista
ontbijt en avondmaal

3

Dag 3: Paracas

We reizen met de bus van de hoofdstad Lima naar Paracas en hebben de rest van de dag vrij om te genieten van de faciliteiten van ons hotel.
Hotel Emancipador
ontbijt

4

Dag 4: Ballestas eilanden & Huacachina duinen

In de ochtend maken we een cruise naar de Ballestas eilanden die gekend zijn voor hun grote kolonies opmerkelijke zeedieren en vogels. Op de kliffen ontdekken we oeroude etsen zoals de mysterieuze “kandelaar van de Andes”.
Na onze boottocht reizen we verder naar Ica waar we met Buggy’s een spectacularie tocht door de zandduinen maken. We leren ook ‘sandboarden’; eerst glijden we van kleinere duinen, nadien trotseren we de grote zandduinen. Het uitzicht vanop de duinen is ongelooflijk!
In de namiddag reizen we verder naar Nazca.
Hotel Don Agucho
ontbijt

5

Dag 5: Nazca Line Tour - Arequipa

Vandaag vliegen we over de Nazca Lines waar honderden jaren geleden de oudere Peruvianen indrukwekkende grote grond-tekeningen maakten. Deze tekeningen kunnen alleen vanuit de lucht worden bewonderd.
In de namiddag reizen we met de bus naar Arequipa.
La Casa de mi Abuela
ontbijt

6

Dag 6: Arequipa stadstour

We maken een tocht door de prachtige stad Arequipa met zijn glinsterend witte gebouwen, opgetrokken uit vulkanisch gesteente en bezoeken de mooiste locaties zoals het Santa Catalina Klooster (Unesco Wereld Erfgoed) en het uitkijkpunt Yanahuara’s. Vanop deze unieke plek kunnen we Arequipa en de drie prachtige vulkanen Misti, Chachani en Pichu Pichu bewonderenen.
La Casa de mi Abuela
ontbijt

7

Dag 7: Arequipa - Cusco

Vanuit Arequipa reizen we verder naar Cusco.
Inkarri Hostal
ontbijt

8

Dag 8: Cusco citytour & chocolade workshop

De panoramische citytour neemt ons mee naar Cusco’s belangrijkste plaatsen; de wijk San Blas, het centrale plein en de kathedraal. Hierna maken we tijdens een chocolade workshop kennis met het volledige proces om chocolade te maken; beginnende van een cacaoboom (uit de Peruaanse jungle) tot een echte chocoladereep!
We leren onze eigen chocolade maken; melkchocolade, donkere chocolade of meer dan 15 andere smaken en bereiden 3 soorten dranken zoals cacao thee, Maya-chocomelk en Europese chocomelk.
Inkarri Hostal
ontbijt

9

Dag 9: Sacred Valley Tour

We bezoeken de Heilige Vallei, de zowel strategische als religieuze thuisbasis voor de Inca’s. De eerste stop is in het dorp Pisac dat bekend is door zijn ruïnes en markt. We genieten van een Andes-lunchbuffet met uitzicht op het mooie landschap van de vallei.
Tip: bezoek zeker Ollantaytambo's indrukwekkende burcht.
In de namiddag nemen we de trein naar Aguas Calientes.
Flower's House
ontbijt en middagmaal

10

Dag 10: Machu Picchu Tour

Het bezoeken van de Machu Pichu maakt deze dag onvergetelijk. Vanaf de eerste blik op de oude architectuur in de prachtige omgeving zijn we betoverd. We genieten van een begeleide tour langs ruïnes en monumenten zoals het centrale plein, de ronde toren, de heilige zonneklok, het Koninklijke kwartier, de tempel met drie ramen en de begraafplaatsen.
In de namiddag nemen we de trein terug naar Ollantaytambo, vanwaar we doorrijden naar Cusco.
Inkarri Hostal
ontbijt

11

Dag 11: Puerto Maldonado - Refugio Amazonas

Voor de transfer naar Puerto Maldonado nemen we enkel die spullen mee die we de volgende dagen nodig zullen hebben. De rest van onze bagage laten we achter op veilige plaats.
Bij de haven Tambopata komen we in het gebied van de inheemse bevolking Infierno. Na een twee-en-half uur durende boottrip bereiken we onze lodge die gelegen is in het nationale Tambopata reservaat.
Refugio Amazonas Lodge
ontbijt, middagmaal en avondmaal

12

Dag 12: Refugio Amazonas - dag 2

We laten ons verwennen door een heerlijk ontbijt en genieten van de schoonheid van de Amazone. Tijjdens een korte wandeling naar het hoge platform, kunnen we een verscheidenheid aan dieren zoals toekans, ara’s en roofdieren zien.
Na de lunch maken we met onze gids een korte wandeling door het regenwoud. We volgen de kaart, lossen raadsels op en gaan opzoek naar hints die ons leiden naar de schat van ANIA.
Voor de liefhebbers is er ’s avonds nog een wandeling op zoek naar allerlei soorten kikkers.
Refugio Amazonas Lodge
ontbijt, middagmaal en avondmaal

13

Dag 13: Refugio Amazonas - dag 3

We bezoeken het Oxbow meer met een kano en gaan op zoek naar wilde dieren zoals stinkvogels, kaaimannen en hopelijk ook enkele otters. We maken een etnobotanische tour om kennis te maken met verschillende planten en bomen.
Vervolgens maken we onze eigen donkerblauwe en rode regenwoud-tatoeages met de pasta van de vruchten huito en achiote zodat we gedurende de laatste dagen van de reis, kunnen we pronken met onze zelfgemaakte tatoeages. ‘s Nachts is er de mogelijkheid om mee opzoek te gaan naar kaaimannen aan de rand van de rivier.
Refugio Amazonas Lodge
ontbijt

14

Dag 14: Refugio Amazonas - vertrek

Na het ontbijt keren we terug naar Puerto Maldonado voor onze vlucht richting huis. Afhankelijk van het vluchtschema, kan dit vertrek behoorlijk vroeg plaatsvinden.
ontbijt

Dit zijn de accommodaties die we selecteerden voor deze reis.
Afhankelijk van de beschikbaarheid wijken we eventueel uit naar een gelijkwaardige accommodatie. Uiteraard kunnen deze nog gewijzigd worden naar jouw wensen, bij ons blijft het altijd à la carte!

Hostal Buena Vista
Lima - 2 nachten
 
Hotel Emancipador
Paracas - 1 nacht
 
Hotel Don Agucho
Nazca - 1 nacht
 
La Casa de mi Abuela
Arequipa - 2 nachten
 
Inkarri Hostal
Cusco - 3 nachten
 
Flower's House
Aguas Calientes - 1 nacht
 
Refugio Amazonas Lodge
Refugio Amazonas - 3 nachten
 
Wat is er wel en niet inbegrepen in onze prijzen?
Om goed te kunnen vergelijken, hebben we de prijzen voor al onze voorbeeldrondreizen op dezelfde manier samengesteld. Hieronder een duidelijke opsomming. De prijzen zijn indicatief, de uiteindelijk prijs van een rondreis kan dus lager of hoger zijn. Dit is sterk afhankelijk van de periode, wisselkoers van de lokale munt, prijswijzigingen in binnenlandse vluchten, het reisgezelschap en specifieke wensen. Daarom dat wij steeds à la carte werken!

Inclusief

 • alle overnachtingen
 • maaltijden zoals vermeld in de rondreis
 • de excursies beschreven in het programma
 • transfers van en naar de luchthaven
 • gids en/of chauffeur

Exclusief

 • de heenvlucht van de eerste dag en terugvlucht op de laatste dag
 • persoonlijke onkosten
 • optionele excursies
 • fooien voor gids en/of chauffeur

Algemeen

Geld

De munteenheid in Peru is de Nuevo Sol, onderverdeeld in 100 céntimos. Eèn Nuevo Sol is ongeveer 0,27 EUR. Hoewel geldautomaten op de meeste plaatsen beschikbaar zijn, is het aan te raden ook cash Dollars te voorzien. Kredietkaarten worden alleen in grote hotels en dure winkels aanvaard. Geld en cheques draag je best steeds in een moneybelt.

Tijdsverschil

Het is in Peru 6 uur vroeger dan in België tijdens de wintermaanden; in de zomer is dit verschil 7 uur.

Elektriciteit

Op de meeste plaatsen bedraagt de netspanning 110 Volt. Doorgaans passen onze stekkers op niet geaarde stopcontacten; op sommige plaatsen passen alleen de Amerikaanse platte stekkers. Stroomstoringen komen veel voor; het is aan te raden een zaklamp mee te nemen.

Telefoon

Tijdens de reis heb je op de meeste plaatsen bereik met je mobiele telefoon. De kosten om mobiel te bellen, hangen af van je provider. Neem voor meer informatie wat betreft de bereikbaarheid en kosten contact op met hen.
Ook kan je telefoonkaarten kopen waarmee je vanuit telefoonkantoortjes en telefooncellen op straat rechtstreeks naar België kan bellen. Over het algemeen zijn deze verbindingen erg goed. De kosten voor een internationaal gesprek zijn in hotels duurder dan in telefooncellen. Informeer best altijd eerst naar het tarief voordat je vanuit het hotel belt.
Het landnummer van Peru is 0051.

Internet

Op veel plaatsen in Peru zijn internetcafé’s terug te vinden. Het kost gemiddeld €2 per uur om hiervan gebruik te maken.

Transport

Tussen de grote steden in Peru rijden er regelmatig bussen. De dienstregeling wordt vrij stipt nageleefd. U dient wel behoorlijk lang op de bus te zitten, indien u grote afstanden wenst te overbruggen. In het Amazonegebied kan u gebruik maken van boten die dienst doen als vervoermiddel.

Visum

Voor een reis die minder dan 90 dagen zal duren, is er geen visum voor Peru vereist. U dient wel in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat bij het verlaten van Peru nog minstens 6 maanden geldig is.

Gezondheid

Inentingen

Wanneer u naar Peru reist, zijn geen inentingen verplicht. Wel is het aan te raden u te vaccineren tegen DTP (difterie, tetanus en polio) alsook tegen hepatitis A.
Wanneer u gebieden bezoekt ten oosten van de Andes of in het noordelijke kustgebied, is het ook aan te raden u in te enten tegen gele koorts.

Ziekenhuizen en dokters

De gezondheidszorg in het algemeen is in Peru niet evengoed dan hoe wij het gewoon zijn in onze westerse landen. In de steden zoals Lima en Cusco zijn er verschillende private ziekenhuizen waar de gezondheidszorg wel over een degelijk niveau beschikt. Heel wat dokters spreken bovendien een woordje Engels.
Ziekenhuizen eisen vaak dat u zelf de rekening van een eventuele opname betaalt; ongeacht uw reisverzekering. Dit kan d.m.v. een kredietkaart, vaak zal u deze op voorhand dienen te tonen.

Klimaat

Klimaat

Peru is een tropisch land en heeft verschillende klimaten. Aan de kust is het woestijnachtig; in deze droge streek vind je alleen cactussen terug. In de Andes is het overdag aangenaam warm tussen juni en september. ’s Nachts koelt het er snel af. In het Amazonegebied heb je te maken met een erg tropisch (regenwoud)klimaat. In de periode juni tot en met september is het er droger. In het lager gelegen Amazonegebied ligt de temperatuur het hele jaar door rond 30 tot 33 graden. De luchtvochtigheid is er wel relatief hoog.

Beste reistijd

Wanneer u de kust wenst te bezoeken, kan u dit het beste doen in de maanden april t.e.m. november. De Andes-regio kan u best bezoeken in de maanden augustus en september, deze vallen buiten het regenseizoen en zijn de ‘drogere’ maanden. In de hoofdstad Lima is het aangenaam warm van december t.e.m. februari.
Over het algemeen kunnen we stellen dat het in de maanden december t.e.m. april erg regenachtig is in Peru; tussen de maanden mei en november is het meestal droger en helderder.

Cultuur

Religie

Ongeveer 96% van de bevolking in Peru is Rooms-Katholiek. De missen worden niet alleen in het Spaans gehouden, maar ook in het Quechua en Aymará. Zo kan de kerk de gehele bevolking te woord staan. De Rooms-Katholieke kerk komt de laatste jaren erg op voor armoede en ongelijkheid. Hiermee vervullen ze ook een belangrijke functie in het maatschappelijke en politieke leven.
Een klein deel van de bevolking combineert het Katholieke geloof met oude Inca-rituelen; zo ontstond er een nieuw soort 'gemengd' geloof.

Taal

In Peru wordt Spaans, Quechua en Aymara gesproken. Spaans is de voertaal. Quechua is de taal van de indianen in het Andesgebergte en werd al door de oude Inca's gesproken. Aymara, eveneens een belangrijke taal van de indianen wordt voornamelijk gesproken rondom het Titicacameer. Op toeristische plaatsen kan je je verstaanbaar maken met behulp van basis-Engels.

Handig om weten

Gewoontes

 • Peruanen houden van muziek die oorspronkelijk uit de Andes komt. Muzikanten gebruiken fluiten die gemaakt zijn van bamboe. In veel bars is deze muziek dan ook te horen.
 • Volkeren die in het hooggebergte leven, zijn vaak iets ‘stijver’ in omgang dan de andere Peruanen. Ook naar toeristen toe zijn zij iets terughoudender. Vaak verkiezen zij om niet samen op de foto te gaan met toeristen.

Overige weetjes

 • Leidingwater is niet geschikt voor consumptie in Peru. Best koop je mineraalwater om te drinken. Wanneer je een drankje bestelt, vraag je best of ze er geen ijsblokjes in willen doen. Deze worden meestal gemaakt van kraantjeswater en kunnen dus ziektekiemen bevatten.
 • Malaria komt in Peru voor, maar boven 2000 meter en in de grote steden is er geen besmettingsgevaar. In het Amazonegebied kan de mug wel voorkomen. Het is aan te raden een muggenwerend product op basis van DEET te gebruiken alsook bij zonsop- en ondergang armen en benen te bedekken.
 • Hoewel de Peruaan zelf vrijwel nooit een fooi zal geven, is het in de toeristenwereld wel gebruikelijk.